forex trading logo

Címlap Néptánc
Néptánc PDF Nyomtatás E-mail

 

Az ünnepélyes táncévzáró hagyománnyá vált iskolánkban. Ez alkalommal a tanulók változatos műsor keretében bemutatják be a magyarországi régiók táncait, melyet a testnevelés óra keretében tanulnak.

Alsó tagozaton táncképekben adnak számot népi hagyományainkról a legkisebbek. A mezőföld, rábaköz tánca a 3.-4. évfolyam előadásában látható, az eszközös/botos tánc a negyedikes nebulók műsorszámaként gazdagítja a repertoárt.

Az 5. évfolyam bodrogköz táncával ismerteti meg a közönséget és a történelem reneszánsz és barokk kori táncdivatját elevenítette fel. A 6. osztályok dél-alföldre vagy sárközbe visznek bennünket és a sokak számára még ismeretlen parasztkeringőt mutatják be. A palóc föld gazdag motívumkincsét láthatjuk a hetedikesek előadásában, akik a táncrendet a palotással nyitják meg. Az általános iskola végzős diákjai a klasszikus keringővel kápráztatják el a vendégeket és osztálytáncaikkal búcsúznak. Akik tanórán kívül is táncolnak, azok előadásában seprűs táncot láthatunk a nagyobbak pedig a kalocsai tánccal vagy a felső Tisza-vidék táncával zárják az estét betöltő, színvonalas rendezvényt.

 

alt

 

neptanc-1

 

 neptanc-2

neptanc-3

 

neptanc-4

 

Ökoiskola cím

okoiskola-logo

Aktuális pályázatok
2015 Vörösmarty Mihály Általános Iskola és Gimnázium