forex trading logo

Címlap Szülői tájékoztató az ingyenes tankönyvek használatáról
PDF Nyomtatás E-mail

 

Jogosultság

A Kormány 1265/2017. (V.29.) határozata értelmében a 2017/2018-as tanévtől a 3. évfolyamtól minden általános iskolai, valamint a gimnázium 9. évfolyamán tanuló diák ingyenes tankönyvellátásban részesül. Az 1-2. évfolyam tanulói alanyi jogon kapják a tankönyveket, azokat visszahozniuk nem kell. A 3-9. évfolyamos tanulók ingyenes tankönyvei az iskolai könyvtár állományának részét képezik, azokat a következő tanév során újra kiosztjuk, ezért év végén vissza kell hozni. Kivételt képeznek a munkafüzetek és munkatankönyvek, ezeket nem kell visszahozni.

A tankönyvek átvétele

A tankönyvek átvételére a nagykorú tanuló, illetve annak törvényes képviselője jogosult. A tankönyvek átvételekor az átvevő írásban nyilatkozik arról, hogy az ingyenes tankönyveket év végén megkímélt állapotban visszahozza.

A tankönyvek óvása, használata

Az iskolai pecséttel ellátott tankönyvekbe írni, a szöveget aláhúzni nem lehet. A könyvek borítóval elláthatók.
A munkatankönyvekbe, munkafüzetekbe szabad írni.

A tankönyvek leadása

Az ingyenes tankönyveket az év végén hirdetett rend szerint az iskolai könyvtárba vissza kell hozni. Minden esetben köteles a tanuló a könyveket visszaadni, amennyiben jogviszonya megszűnik az iskolával (pl.: költözés, iskolaváltás).

Megrongálódás, elveszett tankönyv pótlása

A megrongálódott, hiányos, vagy összefirkált tankönyveket nem áll módunkban elfogadni, azokat azonos kiadói kódú, új állapotú tankönyvekkel kell pótolni. A tankönyveket a tanév végén nem lehet megvásárolni.

További tájékoztatás

További információ a www.kello.hu szülői felületén.

 

Ökoiskola cím

okoiskola-logo

Aktuális pályázatok
2015 Vörösmarty Mihály Általános Iskola és Gimnázium