BUDAPEST XVIII. KERÜLETI VÖRÖSMARTY MIHÁLY ÉNEK-ZENEI NYELVI ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS GIMNÁZIUM

MIKULÁS-NAP

A tornateremben megrendezésre kerülő Mikulás-napi ünnepségen kerületi meghívott vendégek szórakoztatják az alsó tagozatos osztályokat. Dr. Vörösmarty Éva meglepetéssel érkezik az osztályokba. Hagyomány az is, hogy egy-egy osztály dallal köszönti a pedagógusokat.

Mikulás 1 Mikulás 2

 


 

KARÁCSONY

A tornateremben zajló karácsonyi ünnepségre a diákok színvonalas műsorral készülnek. Több osztályban hagyomány, hogy meghitt karácsonyi műsorral lepik meg a tanító nénik és a gyerekek a szülőket. Ilyenkor a hangulatos műsor, az együtt töltött idő egyben ráhangolódás is a közelgő ünnepre. Minden gyerek ajándékot készít szüleinek, nagyszüleinek.

Karácsony 1 Karácsony 2

 

A 2023/2024-es tanévben megrendezett karácsonyi ünnepségről készült videofelvétel itt tekinthető meg.

 

ÚJÉVI KÖSZÖNTŐ

Hagyományteremtő céllal 2020 januárja első tanítási napjára a 2. a lelkes csapata egy rövid, úgynevezett kiskarácsonyi (újévi) köszöntővel készült, nagy meglepetést okozva az alsós és néhány felsős osztálynak, valamint az iskola vezetésének. Több osztály apró édességgel lepte meg a köszöntő osztályt.

Újévi köszöntő

 


 

FARSANG

Február közepén rendezzük meg a farsangi mulatságot. A gyerekek ilyenkor jelmezbe öltözhetnek, és játékos, vicces feladatokat oldanak meg. A kicsiknél jelmezverseny, a nagyoknál táncmulatság színesíti a programot.

Farsang 1 Farsang 2

 


 

KÖLTÉSZET NAPJA

József Attila születésnapjához kötődik a költészet napjának megünneplése. Közös versmondással tisztelgünk a költő emléke előtt, a gyerekek verset helyeznek el az iskola épületében, versíróversenyen, rajzpályázaton indulnak. Egy-egy alkalommal hangszeres produkcióra, megzenésített versek előadására is sor kerül.

 


 

ANYÁK NAPJA

Májusban osztályainkban anyák napi vagy az édesapákra is gondolva, úgynevezett szülők napi műsort szervezünk, melyen szívesen szerepelnek a gyerekek, énekelnek, szavalnak, bábműsort vagy jeleneteket adnak elő, sok esetben táncolnak, illetve hangszeres darabokat is bemutatnak. Az év végéhez közeledve ez összefoglalása is a tanévnek, tudásuk bemutatását is jelenti a szülőknek is. Remek alkalom arra, hogy az osztályközösséget erősítse, hiszen a gyerekek jobban megismerik egymást, látják, hogy milyen sokfélék, mennyire többféleképpen lehetnek tehetségesek. A szülők pedig méltán lehetnek büszkék gyermekükre, megismerik az osztályba járó gyermekeket és azok szüleit, láthatják gyermeküket az osztálytársak között, beletekinthetnek a tanítók egész éves, sokrétű munkájába.

 


 

GYERMEKNAP

Május végén-június elején tartjuk hagyományos gyermeknapi rendezvényünket a diákönkormányzat és a szülői munkaközösség szervezésében. Az esemény különböző állomásokon folyik, ahol a tanulókat játékos feladatok, vetélkedők, kézműves foglalkozások, filmvetítések, táncházak, sportprogramok, állatsimogatók, stb. várják.

Neptanc 26

 


 

Vissza az alsós további képzések és programok oldalra