BUDAPEST XVIII. KERÜLETI VÖRÖSMARTY MIHÁLY ÉNEK-ZENEI NYELVI ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS GIMNÁZIUM

hétfő, 23 szeptember 2019 13:22

Iskolai hírek - STREET FOOD DAY

STREET FOOD DAY                                                          

 

Tisztelt Partnereink!

 

Az idei tanévben időről-időre szeretnénk valami különlegességgel szolgálni az étkezést igénybe vevő gyermekek részére. Ennek első állomása szeptember hónapban a street food day.

A street food egyre nagyobb népszerűségnek örvend, és a termékek kínálata is egyre bővül ebben a körben. Mi most egy hagyományos, és mindenki által ismert és kedvelt ételt fogunk az Önök intézményébe elvinni.

  1. szeptember 20-án és 27-én az iskolai tálaló konyhákon hamburgert fogunk kínálni salátával és steak burgonyával, továbbá egy nyári kedvenc italt, házi limonádét fogunk készíteni a gyerekeknek. Fontosnak érezzük bebizonyítani, hogy a hamburger és a sült krumpli nem feltétlenül egyenlő az egészségtelen étkezéssel. Házilag készítve, betartva néhány egészségtudatos alapelvet, a hamburger és a minimális olajjal sült burgonya is része lehet egy kiegyensúlyozott étrendnek. A menü összeállítását, az összetevők mennyiségét dietetikus munkatársunkkal végeztük. A Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének legújabb táplálkozási ajánlása azOKOSTÁNYÉR®, ezt is figyelembe vettük a street food menü tervezésekor.

A hamburger húspogácsát házilag készítjük, sóval, mustárral, borssal és egy csipet kakukkfűvel ízesítjük. A hamburger zsemle és a steak burgonya mennyiségét, továbbá a limonádé ízesítését az OGYÉI által javasolt szénhidrát mennyiség szerint terveztük. Figyeltünk arra, hogy megfelelő rostot, ásványi anyagot és vitamint tartalmazzon az étel, ezért friss salátával kínáljuk a menüt, amelyet joghurt öntettel ízesítünk. A steak burgonyát hő-légkeveréses sütőben készítjük és nem bő olajban sütjük.

A menü tápértéke, a tápértéket meghatározó szénhidrát-, fehérje- és zsírtartalom teljes mértékben megfelel a szakmai követelményeknek.

Ezzel szeretnénk megismertetni a gyerekekkel azt, hogy miként lehet egy kedvelt ételt egészségesebb formában elkészíteni. Minden tálaló konyhán plusz személyzettel készülünk ezeken a napokon, a leírtakról a gyerekeket és tanárokat is tájékoztatjuk.

Fontos információ, hogy ugyan két napon szerepel a hamburger („C”menü) az étlapon, azonban minden iskolában egy napon fogunk ilyet kínálni. Gyártás-technológiai kapacitásunk nem teszi lehetővé, hogy egyszerre biztosítsuk minden intézményben, ezért választottuk ezt a megoldást. Tehát szeptember 20-án vagy 27-én fogják kapni ezt a menüt. Amelyik nap nem ezt a menüt kapják, azokon a napokon az „A” és „B” menüket biztosítjuk az iskolákban. Tehát ezen a napon vagy egy menü lesz (ami a „C” hamburger menü) vagy pedig két menü a normál „A” és „B” menü.            

A diétás étkezők ezen a napon gyros tálat fognak kapni, a fent említett egészségtudatos elvek szerint, az adott diétának megfelelően.                                                                  

Az Önök intézményébe a promóciós menüt 2019.09.20-án biztosítjuk.

 

2019. 09. 20.

Vörösmarty Mihály Iskola

 

Reméljük, hogy ezzel az akcióval sikerül színesebbé tenni az étkezést igénybe vevő gyermekek és felnőttek napját!

Fogyasszák egészséggel a kínált menüt!

Jó étvágyat kívánunk mindenkinek!

 

Üdvözlettel:       Duffek József   

                             üzletvezető