BUDAPEST XVIII. KERÜLETI VÖRÖSMARTY MIHÁLY ÉNEK-ZENEI NYELVI ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS GIMNÁZIUM

 

A gimnázium nyelvi tagozatán a nyelvi előkészítő tagozat bevezetése (2004/2005-ös tanév) óta indítunk angol és német nyelvi előkészítős osztályokat. Az előkészítő évben a diákok a választott idegen nyelvet 13 órában, míg a második idegen nyelvet öt órában tanulják az első évben. Ezt folytatva a tanulmányok befejezéséig mindkét nyelvet öt-öt órában  tanulják. Számukra kimeneti követelmény a legalább középfokú nyelvvizsga, az emelt szintű érettségi vizsga; az igazán elkötelezett tanulók számára pedig felsőfokú nyelvvizsga az első, valamint középfokú nyelvvizsga a második idegen nyelvből.
Ennek megfelelően iskolánk rendszeresen szervez különböző nyelvvizsgákra felkészítő gyakorlatokat és tájékoztatót, ezáltal is elősegítve a  megfelelő vizsgatípus kiválasztását. 
A komoly munka mellett tanulóink az évente szervezett angliai tanulmányi kiránduláson is elmélyíthetik és próbára tehetik tudásukat, rendszeresen látogatják az angol és német nyelvű színházi előadásokat is, valamint részt vesznek az OKTV-n, fordítói, valamint a középiskolások számára szervezett angol és német nyelvű versenyeken és megmozdulásokon. Iskolánk célja, hogy tanulóink biztos, jól használható nyelvtudással rendelkező tanulókat neveljen, akik képesek akár idegen nyelven folytatni tanulmányikat, valamint felnőtt életük során céljaiknak megfelelően tudják használni megszerzett nyelvtudásukat.

nyelvvizsga