A gimnázium nyelvi tagozatán a nyelvi előkészítő tagozat bevezetése (2004/2005-ös tanév) óta indítunk angol és német nyelvi előkészítős osztályokat. Az előkészítő éven a diákok a választott idegen nyelvet 13 órában, míg a második idegen nyelvet öt órában tanulják az első évben. Ezt folytatva a tanulmányok befejezéséig mindkét nyelvet öt-öt órában  tanulják. Számukra kimeneti követelmény a minimum középfokú nyelvvizsga, emelt szintű érettségi; az igazán elkötelezett tanulók számára pedig a felső fokú nyelvvizsga az első, valamint a középfokú nyelvvizsga a második idegen nyelvből.
Ennek megfelelően iskolánk rendszeresen szervez különböző nyelvvizsgákra felkészítő gyakorlatot és tájékoztatót, elősegítve a  megfelelő vizsga kiválasztását. 
A komoly munka mellett tanulóink az évente szervezett angliai tanulmányi kiránduláson is elmélyíthetik és próbára tehetik  a tudásukat, rendszeresen  látogatjuk az angol és német nyelvű színházi előadásokat is, valamint részt veszünk OKTV, fordítói valamint középiskolások számára szervezett angol és német nyelvű versenyeken és megmozdulásokon. Iskolánk célja, hogy tanulóink biztos, jól használható nyelvtudással rendelkező tanulókat neveljen, akik képesek akár idegen nyelven folytatni a tanulmányikat, valamint felnőtt életük során céljaiknak megfelelően tudják használni megszerzett nyelvtudásukat.

 

nyelvvizsga