Iskolánkban poétika és kommunikáció tagozat működik. A kommunikáció tagozatos osztályban a diákok a kommunikáció általános kérdéseivel ismerkednek, betekintést nyernek a hétköznapjainkban oly nagy szerepet betöltő médiumok felépítésébe, működésébe. Célunk, hogy tanulóinkkal megismertessük a kommunikációs rendszerek működését, a társadalmi kommunikáció sajátosságait, valamint a kommunikáció és a média fontos intézményeit. A kommunikációs osztályban kiemelt szerepet tölt be a diákok általános műveltségének gyarapítása, írás- és beszédkészségük fejlesztése. Gyakorlati feladataik fontos részét képzi az iskolai diákújság, a Polyhymnia szerkesztése, film készítése.
A képzés során megszerzett ismeretek, gyakorlat, jártasság segítséget nyújt számos humán területet célzó továbbtanulásra való felkészüléshez.
Poétika osztályunkban a magyar nyelv és irodalom tanterv hangsúlyos részét képezi a költészettan és valamennyi irodalmi műfaj az elemzés és az alkotás szintjén is. Célunk a fogalmazáskészség és az egyéni stílus kialakítása, fejlesztése, írásbeli és szóbeli gyakorlatokkal. A kiváló tanulók irodalmi alkotásai, publicisztikai művei a diákújságban jelennek meg. A poétikai osztályban kiemelt feladat a próza- és versmondók tehetséggondozása.

 

poetika-1

 

poetika-2