BUDAPEST XVIII. KERÜLETI VÖRÖSMARTY MIHÁLY ÉNEK-ZENEI NYELVI ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS GIMNÁZIUM

MŰVÉSZITORNA- / DZSESSZBALETTSZAKKÖR

2018 óta zajlik a művészi torna megreformálása, a tánc irányába történő elmozdítása. A gyerekek igénylik, és nagyon élvezik a klasszikusbalett-alapokra épülő gyakorlatokat, melyek átmozgatják az egész testet, arányos, szép izomzatot fejlesztve, némi dzsessz-, illetve modern tánctechnikával ötvözve. Látvány-, illetve akrobatikus elemek is színesítik a koreográfiákat. Az órákon forgástechnikát, ugráskombinációkat, tudatos testhasználatot tanulnak a gyerekek sok tánccal. A dzsesszbalett lendületes, energikus, ugyanakkor lágy és harmonikus. Kitűnően fejleszti a koordinációs képességet, a hajlékonyságot és a fizikai erőnlétet. A rendszeres mozgás segíti a szellemi teljesítőképességet is. Decemberben bemutatót tartanak a gyerekek a szülőknek. 

 

Művészi torna

 


 

TOLLASLABDAEDZÉS

A versenytollaslabdázás alapjait sajátítják el a tanulók. Megtanulják a helyes ütőfogást, adogatást, tenyeres emeléseket, ejtéseket és a tollaslabda sportág játékszabályát. Változatos játékok keretében meccseznek (tollasforgó, egyéni, páros, 4-4 elleni mérkőzések). Az év végét tollasháziversennyel zárják, ahol érmet, oklevelet kapnak. Díjazásra kerülnek a legtöbb edzésen részt vett kis játékosok is.

 

Tollas 1

 


 

FOCIEDZÉS

A labdarúgás alapjait sajátítják el a gyerekek, a labdavezetést, a labdaátadást, a kapura lövést játékos formában. Fő cél a játék megszerettetése, a csapatban való küzdés, a kondíció megszerzése és a koordináció fejlesztése. 

 

Foci

 


 

Vissza az alsós további képzések és programok oldalra