BUDAPEST XVIII. KERÜLETI VÖRÖSMARTY MIHÁLY ÉNEK-ZENEI NYELVI ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS GIMNÁZIUM

NÉPTÁNCSZAKKÖR

A tanórán kívül – tanfolyami jelleggel is – táncoló diákok minden évben valamilyen különleges produkcióval állnak elő. Hol seprűvel, hol párnával vagy székkel színesítik a műsort, és a kerületi rendezvényeken is ők képviselik iskolánkat.

 

Néptáncszakkor

 


 

SZERTORNASZAKKÖR

Több mint 20 éve működik a szertornaszakkör az alsó tagozatos lányoknak és fiúknak heti két alkalommal Vladár Istvánné testnevelőtanár vezetésével. A kerületi versenyeken dobogós helyezést érnek el a tanulók.

 

Szertorna

 


 

ZENEI SZAKKÖR

A zenei szakkör azokat a gyermekeket várja, akik nem tagjai a zeneiskolának, de szeretnének zenélni, önmagukat kifejezni, hangokat "teremteni". A csoportos foglalkozásokon az oktatók játékosan vezetik be a tanulókat a hangszerek világába. A soron következő dalok mellett lehetőségük van kísérletezni. Év közben és év végén zenei bemutatót adnak a szülőknek. Választható hangszerek: zongora, gitár, fife, furulya. További információ a https://www.azzzenesuli.hu/ oldalon olvasható.

 


 

ÜVEGFESTŐ SZAKKÖR

Az üvegfestő szakkörnek évtizedes hagyománya van iskolánkban. Heti egy alkalommal a színes üvegek kis csodáit festik meg a gyerekek, miközben feltöltik a lelküket. A szakkörös gyerekeket a nyári balatoni alkotótáborba is várja a szakkörvezető. A szükséges eszközöket a gyerekek kézhez kapják, az alkotásokat hazavihetik.

 

Üvegfestő

 


 

SAKKSZAKKÖR

Iskolánkban nagy hagyománya van a sakkoktatásnak. Szekeres Tibor sakkedző 2015-ben vette át a stafétabotot Berta Gábor tanár úrtól. A sakkszakkör heti egy alkalommal kerül megrendezésre. Iskolánk tanulói egyéb sakkversenyek mellett rendszeresen részt vesznek a kerületi diákolimpián, a dobogós helyezettek pedig továbbjutnak a budapesti, majd az országos döntőbe. Az elmúlt években 12 diák kimagasló eredményeket ért el.

 

Sakk 1 Sakk 2

 


 

DZSÚDÓEDZÉS

Kis vagy kezdő dzsúdótanfolyamon való részvételre is lehetőség van óvodás kortól heti háromszor. Közös, összevont edzésre is sor kerül a nagyobbakkal. Egyesületük, a Magyar Egészséges Sportos Ifjúságért Sportegyesület meghívásos, barátságos házi versenyeken, diákolimpiákon, országos rangsorversenyeken, országos bajnokságokon, valamint nemzetközi versenyeken is szerepel.

 

Dzsúdó

 


 

Vissza az alsós további képzések és programok oldalra